Kiprollade van de BBQ

Kiprollade van de BBQ

Kiprollade van de BBQ
Vandaag zijn we naar Jan en Mieneke geweest, uiteraard met de nodige afstand. Michel heeft allerlei computer en tv-probleempjes weer opgelost en we hebben natuurlijk weer wat bijgekletst. Gisteren had Michel al een kiprollade gebraden op de barbecue. Jan en Mieneke zorgden voor de salade en de aardappeltjes. Kortom vandaag aten we een klein feestmaal zoals je op de foto ziet. De kiprollade hoefde alleen nog maar opgewarmd te worden in de Airfryer. Dat deden we ingepakt in de folie voor ongeveer een minuut of 15, maar dat moet toch langer bleek achter af want de rollade koelde heel snel af. De aardappeltjes zijn gebakken in de olie en boter en de salade aangemaakt met een dressing met fritessaus, appel en ui. Zelf kom je er tomaat, komkommer en/of ei bij doen.

Kiprollade van de BBQ
Verwarm de barbecue naar 150 graden. Leg de kiprollade met een vleesthermometer op de barbecue op de indirecte wijze, dus niet boven de kolen. Draai de kiprollade regelmatig voor een gelijkmatige garing. De kerntemperatuur moet 76 graden zijn, dan is de kipfilet perfect gaar.

2
(441 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Kiprollade van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top