Oosters Buikspek van de BBQ

BBQ

Oosters Buikspek van de BBQ

Oosters Buikspek van de BBQ
Vorige week vond ik via google een slagerij in de buurt met vlees uit de regio die grote stukken vlees had, landwinkel en slachterij Visser. Zo wilde Michel bijvoorbeeld eens zelf buikspek op de barbecue doen. Online had Michel het een en ander al besteld en vandaag hebben we het opgehaald, waaronder buikspek en dat lag dus vandaag op de barbecue.

Ingredi├źnten: 600 gram buikspek, 2 eetlepels zonnebloemolie, 125 ml hoisinsaus, 50 ml ketjap manis, 4 eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels paprikapoeder, 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels uienpoeder, 1 theelepel chilipoeder,

Snijd het vet van het buikspek kruislings in. Maak een marinade van 2 eetlepels zonnebloemolie, 125 ml hoisinsaus, 50 ml ketjap manis, 4 eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels paprikapoeder, 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels uienpoeder en 1 theelepel chilipoeder. Wrijf de buikspek in met de marinade en laat zeker een aantal uren marineren. Zorg dat het buikspek op kamertemperatuur is wanneer je het op de barbecue gaat leggen.

De barbecue moet een temperatuur hebben van 130 graden. De buikspek moet op indirecte hitte worden gebarbecued, dus niet boven de kolen. Doe een vleesthermometer in het buikspek. Bewaar het teveel aan marinade om het vlees tijdens het barbecue├źn nog even mee in te smeren. Leg het buikspek met de vetkant boven op het rooster van de barbecue. Doe de deksel van de barbecue er op. Bestrijk het buikspek regelmatig met marinade. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 70 graden.

Oosters Buikspek van de BBQ
Bij het buikspek hebben we gepofte aardappel met yoghurtsaus van Celavita op, uiteraard ook van de barbecue en gegrilde groente: pastinaak en peultjes. Zowel de pastinaak als de peultjes hadden we nog over en zo op de barbecue is het perfect om op te maken.

0
(81 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top