Kip Tikka Massala van de BBQ

Kip Tikka Massala van de BBQ

Kip Tikka Massala van de BBQ
Opeens had ik een idee wat ook wel op de barbecue kon: kip tikka masala. Zo krijg je wel zo’n smaak die je ook krijgt als het uit een tandoori oven komt dacht ik zo. Gisteren hebben we al vast het eerste deel van de kip tikka masala gemaakt, als de barbecue dan toch aan staat. Michel maakte eerst de kip tikka en vandaag maakte ik de saus en warmde ik de kip tikka in de saus even mee.

Kip Tikka
Ingrediënten: 80 ml yoghurt, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal, zout, 2 kipfilets, amandelen,

Aantal personen: 2

Meng 80 ml yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal en zout. Snij 2 kipfilets in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren in de koelkast. Doe de gemarineerde kip met wat amandelen in een skillet. Zet de skillet ongeveer 30 minuten op de barbecue van ongeveer 180 graden. Schep de kipfilet afentoe om. Laat de marinade helemaal indikken.

Kip Tikka Massala van de BBQ
Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel kaneel, 100 gram cherrytomaatjes, 1 blik tomaatblokjes, 125 ml kookroom, 3 eetlepels yoghurt 1 theelepel suiker, zout,

Bak in hete olie of boter 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom en 1 theelepel kaneel tot de ui zacht is. Voeg 100 gram in helften gesneden cherrytomaatjes, 1 blik tomaatblokjes, 125 ml kookroom en 3 eetlepels Griekse yoghurt toe. Breng op smaak met 1 theelepel suiker en wat zout. Laat dit tot de helft indikken op laag vuur. Schep de kip door de saus. Lekker met naanbrood. Eet smakelijk!

(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

2 thoughts on “Kip Tikka Massala van de BBQ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top