Kippenpastei van de Barbecue

Kippenpastei van de Barbecue

Kippenpastei van de Barbecue
Vorige week zag ik in een folder dat Big Bazar gietijzeren skillets in de aanbieding had. Precies het formaat wat Michel zocht voor zijn Weber Go Anywhere barbecue, kortom die heb ik woensdagochtend vroeg gelijk gehaald. Vandaag heeft hij ermee gebarbecued. Hij maakte er deze kippenpastei mee. Deels op de barbecue en deels op het gasfornuis.

Ingrediënten: 1 kipfilet, 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 250 gram champignons, 2 eetlepels bloem, 200 ml kookroom, 150 ml water, 1/2 kippenbouillonblokje, 1 theelepel mosterd, 75 gram diepvriesdoperwten, bladerdeeg,

Aantal personen: 4

Bak 1 kipfilet aan beide zijde op de barbecue. Laat de kipfilet afkoelen.

Bak 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 fijngesnipperd sjalotje en 2 fijngehakte teentjes knoflook tot het ontbijtspek knapperig begint te worden. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk 200 ml kookroom en ongeveer 150 ml water (of net zoveel tot je de gewenste dikte hebt) toe. Verkruimel er 1/2 kippenbouillonblokje boven uit en voeg 1 theelepel mosterd toe. Roer even door. Voeg dan de in stukjes gesneden kipfilet en 75 gram doperwten toe. Roer even door. Laat het geheel vervolgens afkoelen.

Verhit de barbecue naar 200 graden. Vet een skillet in en bebloem de skillet. Leg het bladerdeeg in de skillet. Doe de kippenragout in de skillet. Bedek met het bladerdeeg. Maak een gaatje in het bladerdeeg zodat het stoom kan ontsnappen. Zet de skillet op de barbecue voor ongeveer 45 minuten. Eet smakelijk!

0
(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top