Kalfs-Picanha van de BBQ

BBQ

Kalfs-Picanha van de BBQ

Kalfs-Picanha van de BBQ
Bij de notenboerderij “Heuvelrug noten & zuidvruchten” waar we eens in de zoveel tijd nootjes halen hadden ze vanaf deze week ook kalfsvlees. Michel wilde dat uiteraard proberen. Het weer was vandaag ook prima om te barbecue├źn. Bij de notenboerderij namen we kalf-picanha mee. Picanha lijkt op rosbief en is ook van het staartstuk van de koe. Michel maakte ook zijn eigen rub. Het was in ieder geval super mals en super lekker. We hadden wel wat te veel, maar op een broodje als lunch was het ook top.

Ingredi├źnten: 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel zeezout, 1/2 eetlepel suiker, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel koffiepoeder, 1/2 theelepel cacaopoeder, 1/2 theelepel gedroogde oregano, 1/4 theelepel komijnpoeder, mespuntje chilipoeder, 600 gram kalfs-picanha

Aantal personen: 3

Maak een rub van 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel zeezout, 1/2 eetlepel suiker, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel koffiepoeder, 1/2 theelepel cacaopoeder, 1/2 theelepel gedroogde oregano, 1/4 theelepel komijnpoeder en mespuntje chilipoeder. Roer door elkaar. Snijd het vet in ruitjes van de kalfs-picanha. Wrijf de picanha helemaal in met de rub. Laat even liggen en steek ondertussen de barbecue aan. Verhit de barbecue tot 120 a 130 graden. Doe een vleesthermometer in de picanha. Leg de picanha op de barbecue, indirect verhit. Laat de picanha tot een kerntemperatuur van 55 graden komen. Dit duurde bij ons ongeveer een kleine 45 minuten. Haal het vlees van de barbecue en laat het even rusten. Snijd de picanha tegendraads in plakjes. Serveer met een salade. Eet smakelijk!

0
(113 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top