Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon
Op de cover van de Allerhande stond een pannetje boeuf bourguignon. Dat leek me een perfect recept om dit weekend te proberen. Bij de boerderij haalde ik sucadelapjes en vandaag heb ik het gemaakt. Op de een of andere manier krijg ik het niet hetzelfde als op de foto, maar goed de smaak was wel erg lekker.

Ingrediënten: 600 gram sucadelapjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel, tijm, 250 ml rode wijn, rundvleesbouillon, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 150 gram champignons, 4 sjalotjes, 2 boterhammen,

Aantal personen: 4

Bak 600 gram blokjes sucadelapjes aan in hete boter. Schep het uit de pan wanneer het bruin is. Houdt het vlees apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 in schijfjes gesneden winterwortel en wat tijm tot de ui zacht is. Doe het vlees weer terug in de pan. Blus met 250 ml rode wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens zoveel runderbouillon toe tot het geheel onder staat. Breng het kort aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen voor ongeveer 2 1/2 uur.

Bak aan het einde van de 2 1/2 uur in een andere pan 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek bijna knapperig. Voeg 150 gram grof gesneden champignons en 4 grof gesneden sjalotjes toe. Bak mee tot de champignons zacht zijn. Voeg dan alles toe aan de stoofpot. Haal de deksel van de pan en laat nog een half uur pruttelen zodat de saus kan indikken. Dikt de saus niet in, voeg dan 2 boterhammen zonder korstjes toe. Roer tot de saus is ingedikt en het brood is opgelost. Lekker met dikke frieten in schil. Eet smakelijk!

0
(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top