Kip Kerrie Broodjes uit de Airfryer

Kip Kerrie Broodjes uit de Airfryer

Kip Kerrie Broodjes uit de Airfryer
Zowel warm als koud zijn de kip kerriebroodjes erg lekker. Het past niet tegelijk in de Airfryer. Ik heb de broodjes in 2x gebakken.

Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 kippenbouillonblokje, 2 teentjes knoflook, 1 prei, kerriepoeder, bloem, peper, zout, 6 velletjes bladerdeeg,

Aantal broodjes: 6

Kook 1 kipfilet in kokend water met 1 verkruimeld kippenbouillonblokje. Haal de kipfilet uit de bouillon en laat de kipfilet afkoelen. Bewaar de kippenbouillon. Trek de kipfilet met twee vorken in kleine stukjes. Bak 2 fijngehakte teentjes knoflook met 1 gesneden prei en kerriepoeder in hete boter. Bak tot de prei zacht is. Voeg Voeg bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk de kippenbouillon toe, zoveel tot je de gewenste dikte hebt. Voeg de kipfilet toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door. Laat het goed afkoelen. Roer wel af en toe. Ontdooi 6 velletjes bladerdeeg. Leg op elk velletje bladerdeeg wat kip kerrie-ragout. Vouw het bladerdeeg goed dicht. Druk de randjes dicht met een vork. Leg de broodjes in het mandje of op een bakpan in de Airfryer. Zet de Airfryer op 190 graden en 12 minuten. Eet smakelijk!

0
(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top