Pizza Calzone uit de Airfryer

Pizza Calzone uit de Airfryer

Pizza Calzone uit de Airfryer
Ingrediënten: 1 kipfilet, bloem, Italiaanse kruiden, zout, 1 ei, paneermeel, belegen kaas, 100 gram champignons, pizzadeeg, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus, knoflookpoeder, mozzarella,

Aantal pizza’s: 2

Plet 1 kipfilet. Meng een beetje bloem met Italiaanse kruiden en een beetje zout. Haal de kipfilet door dit mengsel. Haal de kip daarna door een geklutst ei en vervolgens door een mengsel van paneermeel en geraspte kaas. Bak de kipfilet aan beide zijde bruin in hete boter. Voeg 100 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak de champignons mee tot de champignons zacht zijn. Snijd de kipfilet in stukjes.

Snijd het pizzadeeg in twee. Maak een saus van 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Bestrijk hiermee het deeg. Beleg beide helften pizzadeeg met stukjes kipfilet, champignons en plakjes mozzarella. Vouw het deeg dicht. Druk de randen goed dicht. Bestrijk de pizza’s met het overgebleven geklutste ei en bestrooi eventueel met nog wat paneermeel met kaas.

Leg de pizza’s in de bakpan van de Airfryer. Zet de Airfryer op 200 graden voor 12 minuten. Eet smakelijk!

0
(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top