Bastognekoek met Fudge

Bastognekoek met Fudge

Bastognekoek met Fudge
Bloed, zweet en tranen heeft dit recept Britt en Dennis gekost. De fudge moest twee keer over. Het resultaat mocht er wezen! In een mooie weckpot kreeg ik deze lekkere bastognekoek-met-fudge als cadeautje voor mijn verjaardag. Bij de thee hadden we dus iets heel lekkers. Enne met van die zelfgemaakte cadeautjes wil je toch altijd wel verrast worden?

Ingrediënten: 260 gram bastognekoeken, 200 gram ongezouten roomboter, 1 blikje gecondenseerde melk, 150 gram lichte basterdsuiker, 2 theelepels vanille-aroma, snufje zout, chocolade, karamel,

Bekleed een brownievorm met bakpapier. Verkruimel 260 gram bastognekoeken in een keukenmachine (of doe ze in een zak en plet ze met een deegroller).Smelt 100 gram roomboter in een steelpannetje. Meng de koekkruimels door de boter. Verdeel het koekmengsel in de brownievorm. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.

Doe vervolgens 1 blikje gecondenseerde melk, 100 gram ongezouten roomboter, 150 gram lichtbruine basterdsuiker, 2 theelepels vanille-aroma en een snufje zout in een steelpan. Zet het de steelpan op een middelhoog vuur. Laat het, al roerende, ongeveer tien minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat het mengsel vijf minuten rusten. Roer het mengsel goed door tot een glad mengsel. Verdeel de fudge over de koekjesbodem.

Laat het geheel een aantal uurtjes rusten, zodat de fudge wat harder kan worden. Haal de koek en fudge voorzichtig uit de vorm.Verdeel over de koek en fudge gesmolten chocolade en karamel. Snijd de koek en fudge in stukjes. Smul ze!

0
(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top