Stoofpotje met Sucadelap, Wortel, Paprika en Champignons

Stoofpotje met Sucadelap, Wortel, Paprika en Champignons

Stoofpotje met Sucadelap, Wortel, Paprika en Champignons
Terwijl Michel dit weekend graag wilde barbecueën, wilde ik graag een stoofpotje maken. Kortom de zondag was voor mij en mijn stoofpotje. Uiteraard maakte ik weer veel te veel voor ons twee, maar dat gaan we maandag lekker met pasta eten!

Ingrediënten: 500 gram sucadelapjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, 1 rode paprika, kruidnagelpoeder, scheutje rode wijn, water, 1 1/2 runderbouillonblokje, 3 laurierblaadje, 125 gram champignons, 2 sneetjes brood,

Aantal personen: 4

Bak 500 gram in blokjes gesneden sucadelapjes bruin in hete boter. Voeg vervolgens 1 gesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe. Bak mee tot de ui zacht is. Voeg daarna 1 gesneden wortel en 1 gesneden rode paprika toe. Bak kort mee. Voeg wat kruidnagelpoeder toe en blus met een scheutje rode wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens net zoveel water toe tot alles onder staat. Doe er nog 1 1/2 verkruimelde runderbouillonblokjes en 3 laurierblaadjes bij. Roer goed door. Breng kort aan de kook. Laat vervolgens het geheel met de deksel op de pan ongeveer 2 uurtjes zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg dan ongeveer 125 gram gehalveerde champignons toe. Laat nog een half uurtje zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. Blijft de saus nog te vochtig, voeg dan op het laatst 2 sneetjes brood toe. Dit bind het geheel. Bij deze stoofpot hebben we friet met schil gegeten. Eet smakelijk!

0
(113 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top