Frikandel van de BBQ / Burnt Ends

BBQ

Frikandel van de BBQ / Burnt Ends

Frikandel van de BBQ / Burnt Ends
Een andere snack op de barbecue werden burnt ends, of te wel stukjes frikandel. Ook deze hadden we gezien op Youtube. Deze moeten qua temperatuur ongeveer hetzelfde als de Smac. Wat moet je doen?

Smeer 2 frikandellen in met mosterd en een rub. Leg de frikandellen in een aluminum bakje. Zet het bakje op de barbecue op 150 graden voor ongeveer een half uur. Snijd vervolgens de frikandellen elk in 4 stukjes. Smeer deze stukjes in met een mengsel van curry, ketjap manis, mayonaise, water en knoflookpoeder. Daarna nog een uurtje op de barbecue op 175 graden.

De smaak viel ons wat tegen, maar waarschijnlijk weer door de rub. Daarnaast had Michel wat rookhout gebruikt. Dat wordt met recht rookhout genoemd, wat een rook komt daarvan af. Bekijk sowieso de video van Noskos, voor alle tips en trics.

0
(71 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top