Rollade van de Barbecue

BBQ

Rollade van de Barbecue

Rollade van de Barbecue
Het is mooi nazomerweer vandaag en weer een projectje op de barbecue. Michel maakte deze keer varkensfiletrollade op de barbecue. Om precies de goede temperaturen van het vlees te hebben gebruikte Michel een Meater. Een vleesthermometer waarmee je met een app op je iPhone of iPad alles in de gaten kan houden.

Rollade van de Barbecue
De varkensfiletrollade moest weer indirect gebarbecued worden. Het moest dus liggen aan de kant waar geen kolen zijn. De Meater app gaf aan dat de kerntemperatuur van de rollade 66 graden moest zijn. De omgevingstemperatuur moest ongeveer 120 graden zijn. Na ongeveer 1 uur en 50 minuten gaf de Meater app dat de rollade klaar was. Dat klopte ook zoals je op de foto hierboven ziet. De rollade moest daarna nog ongeveer 10 minuten rusten. De Meater zie je hieronder nog uit de rollade steken.

Rollade van de Barbecue
In de rusttijd bakte Michel reibeküchen en maakte ik een champignonsaus van 100 gram champignons, bloem, knoflookpoeder, kerriepoeder, 200 ml kookroom en een snufje zout. De rollade had een lichte rooksmaak en was heel sappig van structuur. Weer geslaagd!

(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top