Homemade Spareribs van de Barbecue

Homemade Spareribs van de Barbecue

Homemade Spareribs van de Barbecue
Aangestoken door zijn collega’s is Michel helemaal ‘into bbq’. Normaal het liefst zo snel mogelijk barbecueën, maar nu doet hij ook aan ‘slow bbq’. Bij de boerderij had ik een tijdje terug al een ongemarineerde sparerib meegenomen en na tips van zijn collega ging Michel dat vandaag uitproberen op de barbecue.

Homemade Spareribs van de Barbecue
Hij moest volgens zijn collega de 3-2-1 methode gebruiken. Drie uur zachtjes zonder marinade op de barbecue met de indirect methode*, vervolgens 2 uur ingepakt in aluminiumfolie met een marinade en daarna nog 1 uur met een smaakmaker op de barbecue, beide op 120 graden. Na drie uur kwam de sparerib van de barbecue. Het moest toen ingesmeerd worden met boter en daarna met een marinade van appelsap en donkere basterdsuiker voor de volgende twee uur. De smaakmaker voor het laatste uur was een bbq-rub, toen werd de barbecue opgestookt naar 160 graden.

Homemade Spareribs van de Barbecue
We hadden niet een hele berg spareribs, zoals je bij een restaurant soms kan krijgen, maar gewoon eentje. We aten er aardappelkroketjes en sperzieboontjes bij. Het vlees van de sparerib was enorm mals, het viel van het bot af. Kortom missie geslaagd!

*Indirect methode is dat je de barbecue voor de helft vult met kolen of briketten en het vlees barbecuet op het deel waar geen kolen of briketten liggen.

0
(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top