Nasi Keboeli met Kipsaté van de Barbecue

Nasi Keboeli met Kipsaté van de Barbecue

Nasi Keboeli met Kipsaté van de Barbecue
Voor dit weekend had ik nasi keboeli bedacht. Makkelijk en lekker. Michel wilde er zelfgemaakte kipsaté bij maken, helemaal goed. Van de nasi maakte ik genoeg voor twee keer en ook Michel had genoeg kipsaté. Binnenkort dus nog een keer nasi keboeli met kipsaté op het menu, maar dan hoeft de barbecue niet aan.

Michel gebruikte vandaag de plancha-platen op de barbecue. Ging volgens mij wel goed.

Kipsaté van de Barbecue
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 tenen knoflook, 100 gram dobbelsteentjes spek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 ei, ketjap manis, ketjap asin

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte tenen knoflook tot de ui bijna zacht is. Voeg 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg 1 geklutste ei toe. Bak mee tot het ei is gestold. Voeg als laatste de koude rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis en ketjap asin.

Kipsaté van de Barbecue
Maak een marinade van 3 tenen knoflook, ketjap, gemberpoeder, ketoembar, ketchup, chilisaus. Marineer hierin 4 in blokjes gesneden kipfilets. Laat de kipfilets zeker 3 uur marineren, maar langer mag ook. Rijg de kip aan satéstokjes. Zet de barbecue aan en barbecue de kipsaté gaar.

De nasi keboeli hebben we gegeten met kipsaté en pindasaus van Michel.

0
(75 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Nasi Keboeli met Kipsaté van de Barbecue

  1. Voor het eerst in de regen geBBQt . Ging eigenlijk best goed met de Weber Go Anywhere. Deksel erop en luchtroosters onder en beneden open en bleef goed roken. De fifty/50 plancha van smokerig.co.uk is ook erg handig op de ene kant grillen en op de andere kant doorgaren, loei zwaar maar makkelijk schoon te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top