Rendang

Rendang

Rendang
Hier had ik zo’n zin in: rendang. Bij de vleesboerderij hadden we al sucadelapjes gekocht en in de vriezer lag nog citroengras en ook de rest van de kruiden had ik in huis. Ik alleen nog een blikje kokosmelk op het boodschappenlijstje te zetten. Vandaag heeft het lekker een tijd lekker staan pruttelen op het fornuis, het rook ook dan heerlijk in huis.

Ingredi├źnten: 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel djinten, snufje kruidnagelpoeder, 5 macadamia noten, 1 eetlepel ketjap manis, 500 gram sucadelappen, 1 blik kokosmelk, 1 Indisch laurierblad, 1 stengel citroengras, 1/2 runderbouillonblokje

Aantal personen: 2

Maak een boemboe van 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel djinten, snufje kruidnagelpoeder, 5 macadamia noten en 1 eetlepel ketjap manis met een staafmixer.

Bak de boemboe aan in hete olie. Voeg 500 gram in blokjes gesneden sucadelapjes toe. Bak tot het bruin is. Voeg 1 blik kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Kneus een stengel citroengras. Voeg het citroengras samen met 1 Indisch laurierblad en 1/2 runderbouillonblokje toe aan het vlees. Zet de pan met de deksel er op op een laag vuurtje voor ongeveer 2 1/2 uur. Laat op het laatst de deksel van de pan zodat de saus goed kan indikken. Lekker met rijst en boontjes. Eet smakelijk.

0
(144 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top