Rendang

Rendang

rendang
Bij Albert Heijn zag ik citroengras liggen. Dat had ik al een tijd niet echt gezien in een supermarkt. Daar wilde ik wel wat mee maken. Het werd rendang. Zo vaak gegeten, maar nooit vanaf het begin gemaakt. Tot nu. Met sucadelapjes van het Binnenveld uiteraard.

Ingrediënten: 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel djinten, snufje kruidnagelpoeder, 4 kemiri noten, 1 eetlepel ketjap manis, 500 gram sucadelappen, 1 blik kokosmelk, 1 Indisch laurierblad, 1 stengel citroengras, 1/2 runderbouillonblokje

Aantal personen: 4

Maak een boemboe van 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel djinten, snufje kruidnagelpoeder, 4 kemiri noten en 1 eetlepel ketjap manis met een staafmixer.

Bak de boemboe aan in hete olie. Voeg 500 gram in blokjes gesneden sucadelapjes toe. Bak tot het bruin is. Voeg 1 blik kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Kneus een stengel citroengras. Voeg het citroengras samen met 1 Indisch laurierblad en 1/2 runderbouillonblokje toe aan het vlees. Zet de pan met de deksel er op op een laag vuurtje voor ongeveer 2 1/2 uur. Laat op het laatst de deksel van de pan zodat de saus goed kan indikken. Lekker met rijst en boontjes. Eet smakelijk.

0
(44 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top