Vegetarische Nasi Keboeli

Vegetarische Nasi Keboeli

Vegetarische Nasi Keboeli
Vandaag weer vergeten om een foto te maken van de nasi. Eigenlijk had je een bord nasi met vegetarische saté op de foto gezien. Nu is het alleen een kliekje nasi wat ik overhad. Deze keer heb ik de nasi vegetarisch gemaakt. Heel simpel door alleen de ontbijtspek te vervangen door de vegetarische spekblokjes. Is de smaak anders? Niet echt!

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 pak vegetarische spekblokjes, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 ei, ketjap manis, ketjap asin

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 4 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 1 pak vegetarische spekblokjes, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg 1 geklutste ei toe. Bak mee tot het ei is gestold. Voeg als laatste de koude rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis en ketjap asin. Erbij vegetarische saté. Eet smakelijk!

0
(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top