Broodje Umaburger

Broodje Umaburger

Broodje Umaburger
Je zal je je wel afvragen, wat is een umaburger? Een umaburger is een hamburger met zeewier om zo de umami smaak te krijgen. De bedenker is/was een student van de Wageningen Universiteit. Via de Too Good To Go app kwam ik achter Umameats. Wageningen was een locatie voor de aardappelberg, je kon daar een boodschappentas aardappels halen voor 4,50. Umameats stond er met hun hamburgers. Voor 4,99 konden we 6 hamburgers krijgen. Prima deal. Stiekem was ik ook wel erg benieuwd naar de smaak van puur rundvlees met zeewier.

Vandaag hebben we ze geprobeerd, gewoon op een broodje met wat tomaat en gebakken ui. De smaak is inderdaad anders. Bij het bakken ruik je al een beetje het ziltige van het zeewier, en dat ziltige proef je ook. Je kan het vergelijken met een soort van sushi-smaak. Bijzonder dus. Nog een keer eten? Ja, ik denk het wel, dan proberen we de umaburger op de barbecue.

0
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top