Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in Tomatensaus
Ingrediënten: 300 gram gehakt, 1 ei, 2 teentjes knoflook, uienpoeder, zout, peper, paneermeel, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 klein potje wortels, 500 ml gezeefde tomaat, ketjap manis,

Aantal personen: 2

Meng 300 gram gehakt met 1 geklutst ei, 2 uitgeperste teentjes knoflook, uienpoeder, zout, peper en paneermeel. Draai er kleine gehaktballetjes van. Zet de gehaktballetjes nog even in de koelkast zodat ze kunnen opstijven.

Maak met een staafmixer een saus van 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 klein potje wortels en 500 ml gezeefde tomaat. Doe de saus in een steelpan. Schep de gehaktballetjes door de saus. Zet de saus op met de deksel op de pan (de saus kan spetteren). Laat het op middelhoog vuur in 20 tot 25 minuten gaar worden. Schep af en toe voorzichtig om. Breng op smaak met een scheutje ketjap manis. Bij de gehaktballetjes in tomatensaus aten we aardappelbolletjes en een salade. Eet smakelijk!

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top