Nasi Keboeli met Kung Pao Balletjes

Nasi Keboeli met Kung Pao Balletjes

Nasi Keboeli met Kung Pao Balletjes
Nasi keboeli is altijd goed, zeker als je lekker veel maakt. Zo heb ik nog over voor een maaltje naar mijn vader en een lunchhapje voor mijzelf. Deze keer heb ik er geen vegetarische saté bij gegeten, maar Kung Pao balletjes en saus. Lekkere kipgehaktballetjes met een best wel Chinese saus.

Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 200 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, ketjap manis,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 200 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg als laatste de koude rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis.

Kung Pao Balletjes
Ingrediënten:1 ei, 350 gram kipgehakt, 4 eetlepels paneermeel, 2 teentjes knoflook, uienpoeder,

Kluts 1 ei. Meng 350 gram kipgehakt met het ei, ongeveer 4 eetlepels paneermeel 2 uitgeperste teentjes knoflook en uienpoeder naar smaak. Maak er kleine gehaktballetjes van. Laat de gehaktballetjes afkoelen in de koelkast, dan worden ze wat steviger. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter of olie.

Kung Pao Saus
Ingrediënten: 1 theelepel maizena, 4 eetlepels sinaasappelsap, 3 eetlepels water, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel oestersaus, 2 eetlepels sojasaus

Meng voor de saus 1 theelepel maizena met 4 eetlepels sinaasappelsap. Kook dit sap met 3 eetlepels water, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel oestersaus en 2 eetlepels sojasaus op een lage stand in tot een dikke saus.

Serveer de Kung Pao balletjes met de Kung Pao saus (en de nasi keboeli erbij) Eet smakelijk!

0
(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top