Barbecueën met Vlees van ‘t Binnenveld

BBQ

Barbecueën met Vlees van ‘t Binnenveld

Barbecueën met Vlees van 't Binnenveld
Al een tijdje fietsen we best regelmatig rondom Veenendaal. Eerst nog vroeg voor het begin van het thuiswerken, maar dat is nu gestopt nu Michel weer “normaal” mag werken. Nu fietsen we in het weekend. Tijdens het fietsen waren we al vaker eierautomaten tegen gekomen en tafeltjes langs de weg, daarom ging Michel op zoek naar boerderijwinkeltjes. In het Binnenveld, tussen Veenendaal, Rhenen, Ede, Bennekom en Wageningen, zijn er diverse. Wij zijn vanochtend naar drie van deze boerderijwinkels gefietst.

Barbecueën met Vlees van 't Binnenveld
De eerste stop was het Boerenwinkeltje. Een klein winkeltje aan de rand van Veenendaal met verse melk, yoghurt en kaas. Daarnaast nog allerlei streekproducten en zelfs ansichtkaarten. Je kan nu niet naar binnen en doet dus je bestelling aan een tafeltje voor de deur. Bij dit winkeltje nam ik een fles melk en een fles yoghurt mee. Bij dit winkeltje kan je niet pinnen, neem dus contant geld mee.

Barbecueën met Vlees van 't Binnenveld
De tweede stop was boerderij van Steenbergen. Hier kom je eerst langs een eierautomaat, via een lange oprijlaan langs walibi’s bij de winkel. Dit is een grotere winkel, waar je met drie personen tegelijk in de winkel mag tijdens deze crisis. Het was nog rustig, dus er was geen wachtrij. Hier nam ik thee (sterrenmix), knoflookmayonaise, scharrelkaatje, chocoladevla en boerenroomyoghurt mee. Leuke stop.

Barbecueën met Vlees van 't Binnenveld
De derde stop was de drukste stop: vleesboerderij het Binnenveld of ook wel Boer de Bij genoemd. Hier konden we wel naar binnen maar daarna ontstond er al snel een rij. We waren precies op tijd dus. Hier hadden we van te voren al via de website vlees besteld, dat zou al klaar liggen. Uiteraard nam ik nog wat meer mee: een vers stukje Binnenvelds goud (kaas) en een stukje kookworst. Het vlees wat we al hadden besteld was een smulrol, kip cordonbleus en een barbecuepakket.

Het barbecuepakket hebben we vandaag gelijk op de barbecue gedaan. In het pakket kregen we runderbraadworstjes, gegaarde kippendijspiezen, gekruide speklappen en runderhamburgers. Van elk kregen we vier stuks. Kortom we kunnen nu nog een keer barbecueën! Het vlees kregen we diepgevroren mee. Uit voorzorg, omdat we op de fiets waren en het warm was, hadden we koeltassen mee met koelelementen. De ene helft van het barbecuepakket kon mooi in de vriezer, de andere helft werd ontdooid.

De smaak? Zo dat was echt lekker. De gekruide speklappen en kipspiezen waren niet te zout ofzo qua marinade. Het vlees was puurder van smaak en structuur. Kortom voor herhaling vatbaar.

Vleesboerderij het Binnenveld
Zuidelijke Meentsteeg 9
3911 TD Rhenen

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top