Indisch Stoofvlees

Indisch Stoofvlees

Indisch Stoofvlees
Hier had ik zo’n zin in, Indisch stoofvlees. Ik maak dan altijd een grote pan en met ons twee krijgen we dat nooit op. Dus vandaag eten we het zoals het bedoeld is, morgen met pasta en wat extra tomatenketchup. Kortom morgen, maandag, heb ik weer een snelle maaltijd!

Ingrediƫnten: 600 gram rundvlees, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder, kaneel, 250 gram champignons, scheutje azijn, 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, water, 1 pot doperwten en worteltjes,

Aantal personen: 5

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder en kaneel op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg 600 gram in blokjes gesneden rundvlees toe. Bak het rundvlees bruin. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje azijn toe. Roer even door. Voeg 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin toe. Voeg nog zoveel water toe tot alles onderstaat. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen met de deksel op de pan. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe, laat dan de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Warm het geheel goed door. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

0
(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top