Moussaka uit de Airfryer

Moussaka uit de Airfryer

Moussaka uit de Airfryer
Ingrediënten: 400 gram aardappelschijfjes, 1 ui, knoflookpoeder, kaneel, 250 gram gehakt, 1 aubergine, 1 blik tomatenblokjes, oregano, 125 gram ricotta, 50 gram geraspte kaas,

Aantal bakjes: 3

Kook 400 gram aardappelschijfjes 5 minuten in kokend water. Giet af en houdt apart. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met knoflookpoeder en wat kaneel tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden aubergine toe. Bak kort mee. Voeg daarna 1 blik tomaatblokjes toe en breng op smaak met een beetje oregano. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen. Meng ondertussen 125 gram ricotta met 50 gram geraspte kaas. Doe in een ingevet ovenschaaltje een laagje aardappelschijfjes, een laag gehakt-aubergine, vervolgens weer een laagje aardappelschijfjes en als laatste een laagje ricotta-kaas. Maak zo de andere bakjes ook af. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Zet de bakjes (ik krijg er 2 in als ik de bakplaat gebruik) in de Airfryer 15 minuten op 180 graden. Eet smakelijk!

0
(93 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top