Risotto met Ontbijtspek, Paprika en Cherrytomaatjes

Risotto met Ontbijtspek, Paprika en Cherrytomaatjes

Risotto met Ontbijtspek, Paprika en Cherrytomaatjes
Dit is echt zo’n gerecht met allerlei restjes, risotto is daar perfect voor. Zo had ik nog een open pak risotto rijst, had ik nog ontbijtspek, een paprika, cherrytomaatjes en belegen kaas wat nu echt wel op moest en lag er nog een aangebroken fles wijn. Kortom de ingrediĆ«nten van risotto

Ingrediƫnten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2/3 groene paprika, oregano, risotto rijst, 1 runderbouillonblokje, een scheutje rode wijn, 800 ml water, 8 cherrytomaatjes, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met 1 theelepel sambal 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2/3 fijngesneden groene paprika en oregano tot de groenten in hete boter zacht zijn. Voeg de risotto rijst toe, bak kort mee. Voeg 1 verkruimeld runderbouillonblokje en een scheut rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg geleidelijk ongeveer 800 ml water toe. Blijf af en toe roeren. Voeg op het laatst als de rijst bijna klaar is 8 in kwarten gesneden cherrytomaten toe. Roer goed door. Zet het vuur uit. Roer er nog wat geraspte kaas door. Doe er op je bord nog wat geraspte kaas over. Eet smakelijk!

(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top