Safari Mesob Afrikaans Restaurant Veenendaal

Safari Mesob Afrikaans Restaurant Veenendaal

Safari Mesob Afrikaans Restaurant Veenendaal
Vandaag hebben we een Thuisbezorgd gedaan van een restaurant waar we ook vaak langs zijn gelopen en gefietst: het Afrikaans restaurant Safari Mesob. Ik wilde hier al vaker eten, maar op de een of andere manier kwam het er niet van. Sinds kort staat Safari op Thuisbezorgd. Tijd om dus te proberen, want wanneer kunnen we echt gaan eten in het restaurant zelf? We bestelden twee hoofdgerechten wat aangevuld werd met allerlei kleine gerechtjes.

We kozen voor de Derho speciaal en Zigeni speciaal, gerechten uit de Eritrese keuken. Derho is een kippenpoot in een pittige pepersaus. Zigeni is rundvlees in een pittige pepersaus. Verder werden de gerechten aangevuld met alicha (sperziebonen met aardappel en wortel), kelwa (kalfsvlees), tumtummo (linzensaus), salade en enjera’s (pannenkoekjes).

Uiteraard hebben we alles weer gedeeld. Wat was het een feestje, weer andere smaken maar toch ook bekende smaken. De alicha heeft een beetje weg van Surinaamse roti en de tumtummo leek weer op Indiaase dahl. De kip viel van het bot af en ook het kalfs- en rundvlees was super mals.

In ieder geval is Safari een aanrader. Lekker en precies op tijd bezorgd. Wanneer het restaurant weer open gaat wil ik zeker eens de Afrikaanse ervaring in het restaurant zelf meemaken in plaats van thuis.

Safari Mesob Afrikaans Restaurant
Fluitersstraat 80,
3901 DL Veenendaal

(66 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top