Nasi Keboeli met Saté

Nasi Keboeli met Saté

Nasi Keboeli met Saté
Gisteren had ik alvast wat extra rijst gekookt voor de nasi keboeli van vandaag. Ik had zo’n zin in deze nasi. De hoeveelheid van de nasi is steeds afhankelijk van hoeveel rijst ik door de nasi doe. Deze keer genoeg voor 2 en een beetje. Dat beetje heb ik naar mijn vader gebracht (uiteraard gepaste afstand), zo kon hij er mooi van lunchen. Michel maakte er weer zijn pindasaus bij. Kortom even genieten.

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 100 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, ketjap manis,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 100 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg als laatste de koude rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis. Erbij saté en Michel’s pindasaus.

Michel’s Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, knoflookpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,

Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, knoflookpoeder, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten. Eet smakelijk!

0
(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top