Schnitzel Pilav met Rijst

Schnitzel Pilav met Rijst

Schnitzel Pilav met Rijst
Eigenlijk was het de bedoeling dat het kip pilav zou zijn, maar ja het pakje uit de vriezer bleek geen kipfilet te zijn maar schnitzel. Ook goed.

Ingrediënten: rijst, 1 ui, knoflookpoeder, 1 theelepel sambal, 2 schnitzels, 2 paprika’s, 4 halve perziken uit blik, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel ketjap manis, 100 ml bouillon,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met wat knoflookpoeder en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 2 in blokjes gesneden schnitzel toe, bak een paar minuten mee (het mag niet meer roze zijn). Voeg 2 in blokjes gesneden paprika’s toe. Bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens in blokjes gesneden perziken, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel ketjap manis en 100 ml bouillon toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

3 thoughts on “Schnitzel Pilav met Rijst

  1. Ook goed ? ? Het mooie van dankbaar koken en bakken is overal wat van (kunnen) maken. Ik geniet iedere dag van je blog hoor! Maar ik zie in de loop der jaren wat gemak – en dat mag!! – erin ‘sluipen’ bijvoorbeeld met de maaltijdpakketten. En ja, die zijn ook reuze handig: alles bij elkaar, niks teveel of te weinig koken. Alhoewel we natuurlijk geen moeite zouden hebben met daarmee dan weer te imporviseren. Eet smakelijk en ga lekker door met wat je doet – smaakvol en degelijk en aantrekkelijk koken en inspireren!

    1. Maaltijdpakketten en verspakketten zijn handig, voor de inspiratieloze dagen die door werkdrukte er in sluipen. Eigenlijk zijn de onverwachtse dingen qua koken ook vaak het lekkerst omdat een ingrediënt ontbreekt en vervangen moet worden of doordat je recepten niet vooraf leest en er te laat achterkomt dat het toch wel wat veel tijd kost. In ieder geval blijf ik nog wel doorgaan, voor ons is het vooral om terug te zien wat we in voorgaande jaren allemaal hebben gegeten (en waar we waren etc ect)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top