Appelbollen uit de Airfryer

Appelbollen uit de Airfryer

Appelbollen uit de Airfryer
Goed voorbeeld doet volgen. Mieneke stuurde een foto van haar appelbollen. Dat bracht ons op een idee, we hadden nog appels, bladerdeeg en nog meer lekkers op voorraad. Kortom ook bij ons appelbollen in de maak voor bij de koffie en thee, net als in Oosterstreek.

Ingrediënten: 6 plakjes bladerdeeg, 4 appels, donkere basterdsuiker, kaneel, pure chocolade, amandelschaafsel,

Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg. Schil 4 appels en haal het klokhuis er uit. Meng wat donkere basterdsuiker met kaneel. Wentel de appels door het suiker-kaneelmengsel. Zet de appels elk op een vel bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg er omheen en zet het in kleine ovenschaaltjes. Doe wat fijngehakte pure chocolade in de appel (waar het klokhuis zat). Vouw nog een half plakje bladerdeeg over de appelbol heen zodat de appel goed bedekt is. Druk er nog wat amandelschaafsel op en strooi de rest van het suiker-kaneelmengsel er over. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Zet de appelbollen 20 minuten in de Airfryer op 180 graden. Smul ze!

(274 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top