Kip Tikka Masala uit de Airfryer

Kip Tikka Masala uit de Airfryer

Kip Tikka Masala uit de Airfryer
Kip Tikka Masala heb ik al vaker in de Airfryer gemaakt, om precies te zijn een jaar geleden. Toen voor vier personen, nu voor twee. Het was nog steeds zo lekker!

Kip Tikka
Ingrediënten: 80 ml Griekse yoghurt, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal, zout, 1 kipfilet, 2 eetlepels amandelschaafsel

Aantal personen: 2

Meng 80 ml Griekse yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal en zout. Snij 1 kipfilet in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren in de koelkast. Doe de gemarineerde kip met 2 eetlepels geschaafde amandelschaafsel in de pan van de Airfryer (of als je alleen een mandje hebt in een klein ovenschaaltje). Zet de Airfryer op 180 graden voor 20 minuten.

Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel kaneel, 100 gram cherrytomaatjes, 1 blik tomaatblokjes, 125 ml kookroom, 3 eetlepels Griekse yoghurt 1 theelepel suiker, zout,

Bak in hete olie of boter 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom en 1 theelepel kaneel tot de ui zacht is. Voeg 100 gram in helften gesneden cherrytomaatjes, 1 blik tomaatblokjes, 125 ml kookroom en 3 eetlepels Griekse yoghurt toe. Laat dit tot de helft indikken op laag vuur. Breng op smaak met 1 theelepel suiker en wat zout. Schep de kip door de saus. Lekker met naanbrood en papadums. Eet smakelijk!

0
(58 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top