Mosterdsoep

Mosterdsoep

Mosterdsoep
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei, 1 aardappel, 1 kippenbouillonblokje, 30 gram bloem, 500 ml water, 1 eetlepel mosterd, 100 ml kookroom,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 150 gram ontbijtspek, 1 in ringen gesneden prei en 1 in blokjes gesneden aardappel (geschild) tot de ui en prei zacht zijn. Voeg 1 verkruimeld kippenbouillonblokje en 30 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 500 ml water toe. Roer goed door, zodat er geen klontjes zijn. Laat een half uurtje zachtjes koken. Meng ondertussen 1 eetlepel mosterd met 100 ml kookroom. Voeg dit op het laatst aan de soep toe. Warm even mee. Eet smakelijk!

0
(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top