Hartige Wafels met Vegetarische Vol au Vent

Hartige Wafels met Vegetarische Vol au Vent

Hartige Wafels met Vegetarische Vol au Vent
Zondag had ik nog hartige wafels over, die we in de vriezer hadden gedaan. Bij Coop had ik al groenteballetjes gekocht en daar wilde ik iets mee maken. Ik bedacht daarom een vegetarische vol au vent. Past precies in de week zonder vlees.

Ingrediënten: 1 pak vegetarische kipstukjes, 1 pak groenteballetjes, 250 gram champignons, 40 gram boter, 40 gram bloem, 500 ml groentebouillon, 100 ml kookroom, peper, knoflookpoeder, hartige wafels,

Bak de vegetarische kipstukjes en groenteballetjes even aan in hete boter. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak mee tot de champignons zacht zijn. Zet het vuur lager.

Maak vervolgens de saus. Smelt 40 gram boter. Voeg wanneer de boter is gesmolten 40 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk 500 ml groentebouillon toe. Blijf goed roeren. Voeg 100 ml kookroom toe. Roer goed door. Breng op smaak met peper en knoflookpoeder.

Schep de vegetarische kipstukjes, groenteballetjes en champignons door de saus. Warm nog even door. Verwarm ondertussen de ontdooide hartige wafels in de Airfryer (5 minuten/175 graden). Serveer de hartige wafels met de vegetarische vol-au-vent. Eet smakelijk!

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top