Hartige Wafels met Zoete Kip en Peultjes

Kip

Hartige Wafels met Zoete Kip en Peultjes

Hartige Wafels met Kip en Fricandeau
Ingrediënten: 2 eieren, 225 gram bloem, 35 gram maizena, 1 theelepel zout, 375 ml karnemelk, 60 ml olie, knoflookpoeder, gemberpoeder, 4 bosuien, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels sojasaus, 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels chilisaus, 1 kipfilet, 100 gram fricandeau, 100 gram peultjes,

Aantal personen: 2

Scheid 2 eieren. Houd de eidooiers apart. Mix de eiwitten met een beetje zout tot een stevig schuim. Maak een beslag van 225 gram bloem, 35 gram maizena, 1 theelepel zout, 375 ml karnemelk, 60 ml olie en 2 eidooiers. Voeg knoflookpoeder, gemberpoeder, 2 fijngehakte bosuien en 1 theelepel sambal toe. Roer goed door. Spatel als laatste de eiwitten door het beslag. Zet een wafelijzer aan. Smeer de platen in met olie of boter. Bak de wafel bruin.

Maak een saus van 2 eetlepels sojasaus, 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker, knoflookpoeder, gemberpoeder en 2 eetlepels chilisaus. Snijd 1 kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet bruin in hete boter. Voeg 100 gram plakjes fricandeau, 100 gram peultjes en de saus toe. Bak een minuut of vijf mee.

Serveer de hartige wafels met de kipfilet, peultjes en fricandeau. Doe er nog wat gesneden bosui bij. Eet smakelijk!

0
(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top