Indisch Stoofvlees met Rijst

Indisch Stoofvlees met Rijst

Indisch Stoofvlees met Rijst
Ingrediënten: 600 gram rundvlees, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder, kaneel, 250 gram champignons, scheutje azijn, 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, water, 2 Indisch laurierblad, 1 pot doperwten en worteltjes,

Aantal personen: 5

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder en kaneel op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg 600 gram in blokjes gesneden rundvlees toe. Bak het rundvlees bruin. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje azijn toe. Roer even door. Voeg 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin toe. Voeg nog zoveel water toe tot alles onderstaat. Doe er 2 blaadjes Indisch laurier bij. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen met de deksel op de pan. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe, laat dan de deksel van de pan. Warm het geheel goed door, zodat de saus kan indikken. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top