Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon
Ingrediënten: 1 Albert Heijn vleespakket voor Boeuf Bourguignon (500 gram rundvlees, 1 zakje stoofkruiden, 3 sjalotten, 1 teen knoflook, 175 gram kastanjechampignons, 75 gram gerookt ontbijtspek, 1 blikje tomatenpuree, 250 ml rode wijn, laurierblad, takje tijm.

Aantal personen: 3

Bak 500 gram in blokjes gesneden rundvlees met de stoofvleeskruiden rondom bruin. Voeg 3 gesnipperde sjalotten, 1 fijngehakte teen knoflook, 175 gram gesneden champignons kastanjechampignons en 75 gram ontbijtspek toe. Bak kort mee. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Verwarm dit even mee. Voeg 250 ml rodewijn toe en roer door. Het rundvlees moet onder staan. Voeg 1 laurierblad en het takje tijm toe. Breng kort aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat het op laag vuur 3 uur stoven. Roer regelmatig door. Verhoog op het laatst de temperatuur en dik de saus naar smaak in. Verwijder het laurierblad en het takje tijm. Lekker met friet en salade. Eet smakelijk!

0
(54 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top