Nasi Keboeli met Vegetarische Saté

Nasi Keboeli met Vegetarische Saté

Nasi Keboeli met Vegetarische Saté
Bij de Thai-bestelling kregen we een enorme bak rijst, die was bij lange na niet op. Van de rijst maakte ik vandaag een nasi keboeli. In plaats van een prei te kopen, nam ik vandaag een zakje fijngesneden prei. Ziet er toch opeens anders uit, de keboeli. De smaak was nog steeds gewoon. Erbij vegetarische saté van Mora en kroepoek van de Thai.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 200 gram gesneden prei, ketjap manis, ketjap asin, koude rijst,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 150 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 200 gram fijngesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg als laatste de koude rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis. Eet smakelijk!

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top