Rond half drie arriveerden we bij Van Der Valk Zwolle, onze bestemming van het weekendje weg. Ook dit hotel hebben we gebouwd zien worden op weg naar Friesland, maar hier waren we al eens eerder geweest om te lunchen. Na wat gedoe met de mobile key hebben we een tafeltjes gereserveerd in het restaurant van het hotel. We kozen er voor de diner deal, een driegangenmenu voor een leuke prijs.
Omdat ik zin had in soep begon ik met een tomatensoep. De soep had balletjes en een bloepje room. Erbij geserveerd een broodje.
Michel koos een salade, de pulled pork salade. Dit is een salade met uiteraard pulled pork, gemengde sla, sesamzaadkrokantjes en pittige mayonaise.
Mijn gerecht is een gerecht wat Michel eerder zou kiezen dan ik: kipsaté de luxe. Dit was een royale kipspies met zoet-zure atjargroenten, bataatchips (zoete aardappelchips) en satésaus. De kipsaté is gemaakt van kippendijfilet.
Michel’s hoofdgerecht was de schnitzel Zwolle. Dit is een schnitzel met ui, spek, paprika, sperzieboontjes champignons geserveerd met stroganoffsaus.
Over het nagerecht waren we eensgezind. Dat werd de peer. Dit was een proeverij van peer met een mousse van witte chocolade, een soort parfait van melkchocolade, perenpuree, clotted cream en spekkoek.
De gerechten waren allemaal lekker en werden snel geserveerd ondanks dat het druk was. In ieder geval een lekkere afsluiter van Michel’s verjaardag.
Van Der Valk Zwolle
Nieuwleusenerdijk 1
8028 PH Zwolle