Boboti met Bloemkool en Sperziebonen

Boboti met Bloemkool en Sperziebonen

Boboti met Bloemkool en Sperziebonen
Normaal gesproken hoort dit recept alleen met sperziebonen gemaakt te worden, maar zo’n combi met bloemkool en sperziebonen is net even anders. Het gerecht heb ik niet in de oven gedaan. Waarom, het was toch al prima zo.

Ingrediënten: 150 gram bloemkool, 150 gram sperziebonen, 1 ui, 250 gram gehakt, 1 pak Knorr wereldgerechten ovenschotel boboti, 300 ml water, 50 ml crème fraîche, 1 groene appel,

Aantal personen: 3

Kook 150 gram bloemkool en 150 gram sperziebonen 5 minuten in kokend water. Giet af en houdt even apart. Bak 1 gesnipperde ui tot de ui glazig is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en rul. Voeg de kruidenmix uit het pak en de gekookte bloemkool en sperziebonen toe. Bak een minuut of 3 mee. Voeg vervolgens 300 ml water, de sausmix uit het pak en 50 ml crème fraîche toe. Roer goed door. Voeg 1 in blokjes gesneden groene appel toe. Breng kort aan de kook. en laat 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de rijst met rozijntjes volgens de aanwijzing op de verpakking in kokend water. Serveer de boboti met de rijst. Eet smakelijk!

0
(88 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top