Zelfgemaakte Bamiblokken

Zelfgemaakte Bamiblokken

Zelfgemaakte bamiblokken
De nasiblokken van vorige keer waren een succes tijdens de hapjes op tweede kerstdag. De nasiblokken konden gewoon 12 minuten in de Airfryer op 180 graden. Tijd om van een kliekje bami bamiblokken te maken!

Ingrediënten: 2 blaadjes gelatine, 50 gram boter, 60 gram bloem (en een beetje voor het paneren), 500 ml bouillon, 1 theelepel sambal, kliekje bami, 3 eieren, paneermeel, panko,

Aantal bamiblokken: 15

Week 2 blaadjes gelatine in koud water. Smelt 50 gram boter. Voeg 60 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk ongeveer 500 ml bouillon toe. Knijp de gelatine uit. Roer de gelatine door de roux. Roer 1 theelepel sambal door de roux. Roer de bami door de roux. Schep het geheel in een ovenschaal. Laat het afkoelen, dek het af en zet het zeker twee uur in de koelkast. Snijd de bami in blokken. Haal de blokken één voor één door de bloem, dan door 3 geklopte eieren en dan door een mengeling van paneermeel en panko. Leg de bamiblokken weer in de koelkast voor ongeveer een uur. Verwarm de frituurpan of olie in een pan. Bak de bamiblokken in ongeveer zes minuten gaar. Laat de bamiblokken uitlekken op keukenpapier. Eet de nasiblokken als ze nog warm zijn. Bamiblokken die overblijven kan je laten afkoelen en daarna invriezen. Eet smakelijk!

0
(75 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top