Bladerdeeghapjes uit de Airfryer

Bladerdeeghapjes uit de Airfryer

Bladerdeeghapjes uit de Airfryer Groenteflapjes
Tweede kerstdag is “lekkere hapjes-dag”. Britt en ik hebben heel wat lekkers ingeslagen, maar er stonden ook wat zelfgemaakte hapjes uit de Airfryer op de planning. Ik maakte ze al van te voren, zodat ze alleen nog maar opgewarmd hoefden te worden. Ik maakte groenteflapjes, knakworstjes in bladerdeeg en Indische sauzijzenbroodjes.
Groenteflapjes
De groenteflapjes waren eigenlijk het makkelijkst. Van de broccoli met wortel had ik nog veel over. Dit heb ik met de staafmixer gemixt tot een puree en nog wat meer op smaak gebracht met zout en peper. De gepureerde groenten zijn gevouwen in bladerdeeg. De groenteflapjes moeten 10 minuten in de Airfryer op 200 graden.

Bladerdeeghapjes uit de Airfryer knakworstjes in bladerdeeg
Knakworstjes in Bladerdeeg
Ook dit is een heel simpel hapje. Dep knakworstjes droog. Wikkel een lint bladerdeeg om alle knakworstjes. Rol de worstjes door sesamzaad. Doe de knakworstjes in bladerdeeg 10 minuten in de Airfryer op 200 graden.

Bladerdeeghapjes uit de Airfryer Indische Saucijzenbroodjes
Indische Saucijzenbroodjes
Dit hapje heeft er voor gezorgd dat het brandalarm afging. De Airfryer ging nogal roken en ik lette even niet op. Doe dus sowieso een spatdeksel over de saucijzenbroodjes heen!

Ingrediënten: 250 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, uienpoeder, gemberpoeder, laospoeder, ketoembar, djinten, nootmuskaat, zout, 1 eetlepel ketjap manis, bladerdeeg,

Meng 250 gram gehakt met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel sambal, uienpoeder, gemberpoeder, laospoeder, ketoembar, djinten, nootmuskaat, zout en 1 eetlepel ketjap manis. Maak er rolletjes van wat precies op een vel bladerdeeg past. Rol het bladerdeeg op. Bak de saucijzenbroodjes (met spatdeksel) ongeveer 10 minuten op 200 graden in de Airfryer.

0
(278 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top