Zelfgemaakte Nasiblokken (Nasischijven / Nasiballen)

Zelfgemaakte Nasiblokken (Nasischijven / Nasiballen)

Zelfgemaakte Nasiblokken (Nasischijven / Nasiballen)
Van de nasi van gisteren had ik nog over. Daar wilde ik eens nasiblokken (of ook wel nasischijven / nasiballen) van maken. Dat is gelukt!

Ingrediënten: 2 blaadjes gelatine, 50 gram boter, 60 gram bloem (en een beetje voor het paneren), 500 ml bouillon, kliekje nasi, 2 eieren, paneermeel, panko,

Aantal nasiblokken: 12

Week 2 blaadjes gelatine in koud water. Smelt 50 gram boter. Voeg 60 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk ongeveer 500 ml bouillon toe. Knijp de gelatine uit. Roer de gelatine door de roux. Roer de nasi door de roux. Schep het geheel in een ovenschaal. Laat het afkoelen, dek het af en zet het zeker twee uur in de koelkast. Snijd de nasi in blokken. Haal de blokken één voor één door de bloem, dan door twee geklopte eieren en dan door een mengeling van paneermeel en panko. Leg de nasiblokken weer in de koelkast voor ongeveer een uur. Verwarm de frituurpan of olie in een pan. Bak de nasiblokken in zes minuten gaar. Laat de nasiblokken uitlekken op keukenpapier. Eet de nasiblokken als ze nog warm zijn. Nasiblokken die overblijven kan je laten afkoelen en daarna invriezen. Eet smakelijk!

0
(140 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top