Lunchen bij Dadawan Eindhoven

Lunchen bij Dadawan Eindhoven

Lunchen bij Dadawan Eindhoven stone bowl beef
Vandaag was Michel ook vrij. Tijd om onze museumkaart te gebruiken. Die hebben we dan ook goed gebruikt in Eindhoven. Maar liefst drie musea hebben we bezocht: het DAF museum, het Philipsmuseum en het van Abbe Museum. Drie totaal verschillende musea in ieder geval. Tussen door hebben we in het centrum van Eindhoven geluncht. Dat deden we bij Dadawan. Dat bleek een goede keuze. Dadawan is een soort fusiekeuken tussen Azië en Europa. Michel en ik kozen beide voor de stone bowl.

Een stone bowl wordt ook wel bibimbap genoemd, een populair Koreaans gerecht wat eigenlijk mixed rice betekent. De stone bowl wordt gloeiend heet geserveerd met rijst, groenten, vlees, een ei en saus. Zelf koos ik voor de stone bowl beef. Dit was een stone bowl met gemarineerde, gegrilde beef met teriyakisaus.

Onze stone bowl noem je ook wel de bibimbap: het populaire Koreaanse gerecht dat letterlijk ‘mixed rice’ betekent.
Lunchen bij Dadawan Eindhoven stone bowl chicken saté
Michel nam de stone bowl chicken saté. Zoals de naam al zegt is dit een stone bowl met kipsaté en pindasaus.

Naast het vlees in de stone bowls zat in de bowl ook rijst, komkommer, wortel, taugé, maïs, paddenstoelen, nori en een rauw ei. De stone bowl is gloeiend heet, dus als je even gaat mixen is het ei zo gestold.

De bediening was vlot bij Dadawan en ook de gerechten kwamen vrij snel op tafel. Beide hebben we heerlijk gegeten en konden zo weer verder voor de bezoekjes aan het Philipsmuseum en het van Abbe museum.

Dadawan
Heuvelgalerie 195
5611 DK Eindhoven

(115 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top