Lasagne

Lasagne

lasagne
Ik had zo’n zin in lasagne, en wilde toch de oven uitproberen of deze het toch deed. De lasagne kwam er in ieder geval prima uit.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 theelepel sambal, 200 gram gehakt, 100 gram champignons, 1 kleine rode paprika 1 klein potje wortels, 1 blik tomaatblokjes, 1 scheutje ketjap manis, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, peper, zout, nootmuskaat, kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, wat tijm en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 200 gram gehakt toe. Roerbak tot het gehakt bruin en los is. Voeg 100 gram gesneden champignons, 1 in kleine blokjes gesneden rode paprika en 1 potje wortels toe. Roerbak tot de paprika zacht is. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en een scheutje ketjap manis toe. Roerbak even mee. Laat de saus, terwijl je de bechamelsaus maakt, even pruttelen op laag vuur.

Smelt 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout, peper en nootmuskaat.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel en lasagnebladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus. Leg er plakjes kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top