Hete Bliksem van Zoete Aardappel

Hete Bliksem van Zoete Aardappel

Hete Bliksem van Zoete Aardappel
Hete bliksem is echt zo’n Hollands gerecht, wat volgens mij niet veel meer gegeten wordt. Normaal gesproken hoor je het te maken van appels, aardappels en ui. Deze heb ik gemaakt van zoete aardappels. Het ziet er misschien niet uit op de foto (dat doen stamppotten vrijwel nooit), maar het was me een partij lekker. Zo ga ik de hete bliksem wel vaker maken.

Ingrediënten: 4 flinke zoete aardappels, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, kurkuma, 200 gram gehakt, peper, 200 gram appelmoes,

Aantal personen: 4

Kook 4 geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappels gaar in kokend water. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en kurkuma (naar smaak) tot de ui zacht is. Voeg 200 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Breng het gehakt op smaak met wat peper. Giet de zoete aardappels af. Stamp de zoete aardappels met het gehakt en 200 gram appelmoes. Eet smakelijk!

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top