Beef Redang met Sperzieboontjes en Rijst

Beef Redang met Sperzieboontjes en Rijst

Beef Redang
Op vrijdag neem ik bijna altijd een Allerhande box mee, alleen deze keer was het weer ‘van hetzelfde’. Kortom iets anders. Toevallig zag ik dit ‘vleespakket’ staan. Een pakket met vlees, groente en dergelijke om beef redang te maken. Voor erbij een potje sperziebonen en uiteraard rijst. Voor zijn twee was het te veel, maar beef redang kan ook prima op een broodje. Het sudderen hoort eigenlijk zo’n 2 tot 3 uur te duren. Ik begon veel te laat en bij mij heeft het slecht een uurtje gesudderd. Was ook prima.

Ingrediënten: 1 Albert Heijn Vleespakket voor Beef Redang (1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode peper, 500 gram rundvlees, 1 zakje rendang boemboe, 200 ml kokosmelk), 1 teentje knoflook, seroendeng

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde witte ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 fijngehakte rode peper. Bak tot de ui zacht is. Voeg 500 gram blokjes rundvlees toe. Bak tot het rundvlees bruin is. Voeg vervolgens 1 zakje redang boemboe en 200 ml kokosmelk toe. Breng kort aan de kook. Laat het geheel minstens 1 uur sudderen met de deksel op de pan. Laat het laatste kwartier de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Strooi over de beef redang nog wat seroendeng. Lekker met rijst en sperzieboontjes. Eet smakelijk!

0
(57 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top