Nasi met Sambal Boontjes

Nasi met Sambal Boontjes

Nasi met Sambal Boontjes
Nasi Goreng
Ingrediënten: rijst, 2 eieren, 1 ui, 2 teentjes knoflook, stukje gember, 1 rode peper, 150 gram bakbacon, 150 gram hamblokjes, 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel ketjap asin, 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel sesamolie,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Roerbak 2 eieren in hete olie tot de eieren gaar zijn. Schep uit de pan en zet het apart. Voeg nieuwe olie toe in de wok. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, een fijngehakt stukje gember en 1 fijngehakte rode peper tot de ui zacht is. Voeg 150 gram in stukjes gesneden bacon en 150 gram hamblokjes toe. Roerbak even mee. Voeg vervolgens 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel ketjap asin, 2 eetlepels rijstazijn en 1 theelepel sesamolie toe. Roer even door. Voeg vervolgens de gekookte rijst en de geroerbakte eieren toe. Warm het geheel goed door.

Sambal Boontjes
Ingrediënten: 400 gram sperziebonen, 3 kemirinoten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel sambal, 1 theelepel trassi, laos, ketoembar, 50 gram santen, water, 2 Indisch laurierblad, 3 limoenblaadjes,

Kook 400 gram gebroken sperziebonen beetgaar. Grill 3 kemirinoten ongeveer 3 minuten op 180 graden in de Airfryer. Maak een boemboe van 1 ui, 3 geroosterde kemirinoten, 1 eetlepel sambal, 1 theelepel trassi, laos en ketoembar. Bak de boemboe in hete olie even aan. Voeg de boontjes toe. Wok even mee. Doe 50 gram verbrokkelde santen en wat water erbij. Roer goed door zodat de santen goed smelt. Doe er nog 2 Indische laurierblaadjes en 3 limoenblaadjes bij. Warm het geheel goed door. Serveer de sambal boontjes met de nasi goreng. Eet smakelijk!

0
(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top