Namastey Veenendaal

Namastey Veenendaal

Namastey Veenendaal
Na de leveranciersdag in Amsterdam zijn Susanne (oud-collega) en ik traditiegetrouw uit eten gegaan. Deden we dat vroeger halverwege de treinreis in Utrecht, nu gingen we gewoon in Veenendaal eten. Dat hadden we de vorige keer ook gedaan en dat beviel ons eigenlijk heel goed.

In het centrum hadden we een aantal restaurants bekeken. De een was te vol, de ander veel te rustig en Namastey was eigenlijk precies goed. Ikzelf heb hier al een paar keer gegeten, maar Susanne nog niet en Indiaas was ook vrij onbekend. Leuk om dus te proberen. We kozen voor de talies, een met kip en de ander met vis. Lekker veel verschillende gerechtjes die je ook nog kan delen. Echt Indiaas streetfood volgens de eigenaar.

De Punjabi thali, de kip thali, bestaat uit de volgende gerechten: aloo pakora (aardappels gefrituurd in een kruidig beslag), murgh malai kebab (stukjes kip op smaakgebracht met een zachte knoflookmarinade en geroosterd in de tandoor), butter chicken (kipfilet uit de tandoor in een romige, milde tomatensaus), dal makhani (zwarte linzen met knoflook, tomaat, boter en kruiden), basmati rijst, naan, salade, chutney, Indiaase yoghurt met komkommer en papadum.

Namastey Veenendaal Goan Thali

De Goan thali, de vis thali, bestaat uit de volgende gerechtjes:
Paneer pakora (Indiase kaas gefrituurd in een kruidig beslag), fish tikka (vis gemarineerd in yoghurt, citroen en knoflook uit de tandoor), fish vindaloo (visgerecht bereid met een zeer hete curry saus, koriander en verse chili), dal tarka (gele linzen), basmati rijst, naan, salade, Indiase yoghurt en papadum

Namastey Veenendaal namastey special
Uiteraard namen we ook een dessert, weer twee verschillende zodat er wederom gedeeld kon worden
Dit is de Namastey special. Van links naar rechts: rasmalai (Indiase kaas gebakken in een suikersiroop en ondergedompeld in melk met noten, saffraan en kardemom) kulfi (Indiaas ijs met amandelen en pistaches) en gulab jamun (gefrituurde deegballetjes ondergedompeld in een suikersiroop)

Namastey Veenendaal Taj mahal
Het andere dessert was de Taj mahal, dit is volgens de menukaart een typisch Indiase combinatie van kheer (Indiase rijstpudding met amandelen, rozijnen en pistache) en kulfi (Indiaas ijs met amandelen en pistaches).

Zo hebben we een heel rondje door de Indiase ‘streetfood’ keuken gedaan. Het was heerlijk, de service prima. Kortom lekker genoten na zo’n dagje Amsterdam.

Indiaas Restaurant Namastey India
J.G. Sandbrinkstraat 2
3901 EZ Veenendaal

0
(66 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top