Indisch Stoofvlees met Rijst

Indisch Stoofvlees met Rijst


Ingrediënten: 750 gram rundvlees, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder, 250 gram champignons, scheutje azijn, 3 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, water, 1 bolletje glasvermicelli, 1 pot doperwten en worteltjes,

Aantal personen: 5

Bak 750 gram in blokjes gesneden rundvlees bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, ketoembar en kruidnagelpoeder op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Doe het vlees terug in de pan. Voeg een scheutje azijn toe. Roer even door. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 verkruimeld bouillonblokje, 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus toe. Voeg nog zoveel water toe tot alles onderstaat. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen. Voeg op het laatst 1 verkruimeld bolletje glasvermicelli en 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe. Is de saus nog te dun, roer er dan nog een sneetje brood door. Warm het geheel goed door. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

0
(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top