Kip Redang met Rijst en Sperzieboontjes

Kip

Kip Redang met Rijst en Sperzieboontjes

Kip Redang met Rijst en Sperzieboontjes
Vandaag rook het Indisch in onze keuken. Ik maakte kip redang. Qua kruiden, zoals de laospoeder, serehpoeder en kurkuma doe ik eigenlijk maar wat. Gewoon op het oog, ik weet dus niet precies of ik er nu een theelepel in heb gedaan of toch meer (of was het nu minder).

Ingrediënten: 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel sambal, 1 centimeter gember, laospoeder, serehpoeder, 1 kipfilet, 4 kippendijen, 2 blaadjes Indisch laurier, 250 ml kokosmelk, kurkuma, seroendeng,

Aantal personen: 3

Pureer met een staafmixer 1 ui met 4 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel sambal, 1 centimeter gember, laospoeder en serehpoeder tot een bijna gladde massa, boemboe. Bak in hete olie 1 in blokjes gesneden kipfilet met 4 in blokjes gesneden kippendijen tot de kip bijna gaar is. Voeg de boemboe toe. Roer alles goed door en wok even mee. Voeg ongeveer 250 ml kokosmelk met wat kurkuma toe. Breng kort aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de rijst en sperziebonen. Serveer de kip redang met seroendeng. Eet smakelijk!

0
(45 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top