Thaise Vol-Au-Vent

Kip

Thaise Vol-Au-Vent

Thaise Vol-Au-Vent
Dit was echt al een kerstgerecht vond Britt. De sfeer was er ook wel naar, we hadden onze playlist met kerstliedjes aangezet. Eigenlijk hoor je voor een vol-au-vent de kip te stomen of zachtjes te koken. Ik heb het gewoon allemaal in de wok gedaan, het is ook gewoon een doordeweekse maaltijd, dus dan is 1 pan veel makkelijker. Het bleek een prima gerechtje, best wel kerstwaardig!

Ingrediƫnten: bladerdeegbakjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel rode curry paste, gemberpoeder, 1 kipfilet, 1 schaal kipgehaktballetjes, 250 gram cherrytomaatjes, 3 bosuien, 2 eetlepels bloem, 300 ml kokosmelk, 1 eetlepel tomatenketchup, peper zout,

Aantal personen: 3

Verwarm de bladerdeegbakjes in de oven of Airfryer. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel rode curry paste en wat gemberpoeder tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet en 300 gram kipgehaktballetjes toe. Bak tot de kipfilet en kipgehaktballetjes gaar zijn. Voeg 250 gram gehalveerde cherrytomaatjes en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 2 eetlepels bloem toe. Roer goed door. Voeg geleidelijk ongeveer 300 ml kokosmelk toe (of zoveel tot je de gewenste dikte saus hebt). Voeg 1 eetlepel tomatenketchup toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe de Thaise vol-au-vent in de bladerdeegbakjes. Eet smakelijk!

0
(57 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top