Nasi Keboeli

Nasi Keboeli

Nasi Keboeli
Bij het Too Good to Go pakket wat ik een tijdje geleden bij Makro ophaalde zat een pak gekookte rijst. Dat kon ik toen niet gelijk gebruiken, dus dat had ik in de vriezer gedaan. Makkelijk voor vandaag.

Ingrediënten: rijst, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 300 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 flinke prei, ketjap manis, ketjap apin

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 2 gesnipperde uien met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de uien bijna zacht zijn. Voeg 300 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg als laatste de koude rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis. Erbij vegetarische saté en seroendeng. Eet smakelijk!

0
(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top